Miere de Mana 400g
search
  • Miere de Mana 400g
  • Miere de Mana 400g

Miere de Mana 400g

30,00 lei
Fara TVA Livrare in 1-3 zile lucratoare

Tara de provenienta: Romania

Produs in Stupina MiereTVO

Produs Premium 100% Natural  

NU contine grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, apa sau arome adaugate

Proprietati:

  • imunostimulenta
  • antioxidanta
  • antiinflamatoare
  • laxativa
  • osteoporoza
  • bolile infectioase
  • anemie
  • stomac
  • pentru lipsa de vitamine si minerale 
  • pentru eliminarea toxinelor din organism
Cantitate

 

Politică de confidențialitate

 

Livrari

 

Termeni si conditii

Tara de provenienta: Romania

Produs in Stupina MiereTVO

Produs Premium 100% Natural  

NU contine grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, apa sau arome adaugate

2 Premii LOCUL 1 obtinute la concursurile de la Targurile Apicole Nationale si Internationale in 2018 in urma analizelor facute de comisii specializate plus alte premii obtinute in 2012 si 2014 ! Diplomele le puteti vedea in poze.

Mierea de Mana este 100% naturala, deci este un desert care iti aduce beneficii pentru sanatate si nu calorii inutile! Este bogata in antioxidanti si nu contine grasimi, iar gustul dulce este dat de continutul de glucoza si fructoza, sursele naturale de energie ale organismului tau.

Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de fag, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure.

Este o miere foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui. Este singura miere care nu coţine polen, de aceea se recomandă persoanelor alergice la polen.

Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă. Organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentaţia naturală decât prin administrarea sintetică.

Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată sportivilor şi oamenilor activi. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp.

Mierea de Mana poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri, sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala, cu mare continut de zaharuri. Albinele recolteaza aceste zaharuri de pe frunzele populate de afide si le prelucreaza rezultand mierea de mana.

Are un gust specific, usor caramelizat si o vascozitate mare. Mierea de mana are o culoare mai deschisa in forma cristalizata. In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa nu cristalizeze.
Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman. Ea contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime. Asa cum am mentionat anterior, ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.
Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.

Mierea de Mana are urmatoarele proprietati: imunostimulanta, antioxidanta, antiinflamatoare, depurativa, laxativa. Mierea de mana este recomandata in osteoporoza si afectiuni articulare la adulti si varstnici, in tratarea rahitismului la copii si adolescenti, pentru refacerea sistemului imunitar slabit, in cazul bolilor infectioase, bolilor intestinului gros, anemiei si afectiunilor gastro-intestinale, a lipsei de vitamine si minerale si pentru eliminarea toxinelor din organism.

Cu timpul, mierea își pierde culoarea inițială, de obicei se închide la culoare, iar în timpul cristalizării se deschide.
Prin calitățile sale nutritive este considerată un aliment de mare valoare în hrana oamenilor de toate vârstele, având utilizări largi în dietetică și terapeutică.
Mierea este foarte des folosită în alimentație, în bucătărie sau ca medicament, fiind foarte apreciată de medicina populară. De asemenea are importante aplicații în alimentația artificială, în alimentația pre și postoperatorie, în pediatrie și ginecologie.

Acest tip de miere poate să provină din două surse:

Prima sursă, cea mai importantă, o reprezintă secreţiile dulci ale arborilor.

Când ai fost într-o pădure de brad, pin, molid, sau chiar într-o pădure de fag sau salcie, probabil ai observat că de multe ori pe trunchiul sau pe frunzele acestor arbori se scurg răşini sau anumite substanţe lipicioase dulci.

Aceste substanţe dulci sunt preluate de albine, mai ales în perioada de primavară şi toamnă, când florile sunt puţine sau oferă puţin nectar.

A două sursă de miere de mană o reprezintă excreţiile dulci ale afidelor.

Cand ai mers în grădină cu siguranţă ai vazut nişte insecte mici verzui care de multe ori acoperă crenguţe întregi, iar frunzele şi zona în care ele se găsesc este acoperită cu ceva lipicios.

Cristalizarea prezinta o garantie a calitatii, fiind un fenomen specific mierii naturale.
Cristalizarea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti

ATENTIE!! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!

MDM-400

Fisa tehnica

Greutate-Neta
400g

Referinte specifice

MPN
MDM-400
Nou
Comentarii (0)