• La reducere!
  • -6,00 lei
Miere de Rapita 1kg
search
  • Miere de Rapita 1kg
  • Miere de Rapita 1kg

Miere de Rapita 1kg

35,00 lei
29,00 lei Economiseste 6,00 lei
Fara TVA Livrare in 1-3 zile lucratoare

Tara de provenienta: Romania

Produs in Stupina MiereTVO

Produs Premium 100% Natural  

NU contine grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, apa sau arome adaugate

  • Lipsită de aciditate
  • Calmantă
  • Antiseptică
  • Circulatia sanguina
  • Suferinte gastrice
  • Afectiuni renale
  • Probleme hepatice
  • Probleme ale pielii (tenului)
  • Ulcere varicoase bucale si gastrice
  • Osteoporoza
  • Colesterol marit
Cantitate

 

Politică de confidențialitate

 

Livrari

 

Termeni si conditii

Tara de provenienta: Romania

Produs in Stupina MiereTVO

Produs Premium 100% Natural  

NU contine grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, apa sau arome adaugate

Mierea de Rapita este 100% naturala, deci este un desert care iti aduce beneficii pentru sanatate si nu calorii inutile! Este bogata in antioxidanti si nu contine grasimi, iar gustul dulce este dat de continutul de glucoza si fructoza, sursele naturale de energie ale organismului tau.


Mierea de rapita este prima miere extrasa in anul apicol. Campurile galbene de rapita le ofera albinelor hrana pentru a-si reveni dupa iarna. Pe langa faptul ca se hranesc cu nectarul florilor de rapita, albinele produc si miere din aceste flori, o miere care se distinge prin gust si textura de celalte tipuri.

Este recomandată in special pentru aparatul respirator. Este una dintre cele mai puţin acide tipuri de miere, alături de mierea de salcam.

Mierea de rapita contine proteine, hidrati de carbon, calciu, fier, potasiu, fosfor, sodiu, celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii, vitaminele A, B1,B2, C, B3 (niacina), beta-caroten, si coenzima Q3.

Din punct de vedere al substantelor nutritive, mierea de salcâm conţine numai 1% proteine si intre 70 si 80% glucide.

Mierea de rapita, datorita pH-ului sau slab acid, poate fi folosită cu succes in tratarea afecţiunilor digestive legate de o aciditate mărită, cum ar fi gastritele si ulcerele.

Este un excelent expectorant şi ajută la calmarea tusei, fiind un anti-inflamator puternic pentru sistemul respirator, din acest motiv fiind recomandată in răceli, sinuzite, rinite, pneumonii, tuberculoză sau alte tipuri de infecţii bronho-pulmonare.

Mierea de rapita are o culoare galben pal, alburie si are o textura cremoasa. Mirosul mierii de rapita este unul specific si este o miere mai putin dulce. Abunda in glucoza, ceea ce face sa se cristalizeze rapid, in cateva zile dupa ce a fost extrasa. Deoarece este produsa primavara, cand conditiile atmosferice sunt instabile (zilele ploioase alterneaza cu zilele insorite), mierea de rapita are un nivel de umiditate ridicat.

Mierea de rapiţă este un remediu eficient în bolile renale, de stomac, cardiace, respiratorii şi în osteoporoză. De asemenea, poate fi folosită profilactic, prevenind afecţiunile hepatice, pancreatice şi splenice. Mai mult, graţie proprietăţilor sale antibacteriene, această miere distruge bacterii precum streptococul, stafilococul sau helicobacter pylori.

Graţie oligoelementelor pe care le conţine (bor şi calciu), mierea de rapiţă este recomandată şi în reumatisme. Mierea de rapiţă are şi efecte sedative şi relaxante, fiind recomandată persoanelor care se confruntă cu un nivel ridicat de stres, cu depresie şi anxietate sau cu insomnie.

Poate fi consumată oricum: în ceai, cafea şi lapte sau unsă pe pâine cu unt.

Coloraţia este foarte slabă, nu depăşeşte 35 mm pe scara Pfund (care este gradată de la 0 la 140 mm). Mirosul ei este cel al florilor de rapiţă; gustul este dulce, fără o caracteristică anume. Conţinutul în apă al mierii de rapiţă este destul de ridicat şi anume în jur de 18%. Aceasta datorită faptului că este miere de primăvară care se recoltează repede pentru a nu cristaliza în faguri; în aceste condiţii, există tendinţa de a se recolta mierea înainte de maturare completă. Spectrul zaharurilor este caracterizat prin abundenţa glucozei (48%) care domină net asupra fructozei (44%), în timp ce zaharurile minore sunt puţin abundente (4,5%). Acest spectru arată o tendinţă foarte netă pentru cristalizare spontană şi foarte rapidă; când este foarte pură, mierea de rapiţă poate să cristalizeze încă de la extracţie, mai ales dacă timpul este răcoros.

Cristalizarea prezinta o garantie a calitatii, fiind un fenomen specific mierii naturale.
Cristalizarea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalele ei componente

ATENTIE!! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!

MDR-1000

Fisa tehnica

Greutate-Neta
1kg

Referinte specifice

MPN
MDR-1000
Nou
Comentarii (0)