- La reducere!
- -5,00 lei
Miere Poliflora 400g
Politică de confidențialitate
Livrari
Termeni si conditii
Tara de provenienta: Romania
Produs in Stupina MiereTVO
Produs Premium 100% Natural
NU contine grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, apa sau arome adaugate
Mierea Poliflora este 100% naturala, deci este un desert care iti aduce beneficii pentru sanatate si nu calorii inutile! Este bogata in antioxidanti si nu contine grasimi, iar gustul dulce este dat de continutul de glucoza si fructoza, sursele naturale de energie ale organismului tau.
Mierea polifloră este obţinută din nectarul mai multor tipuri de flori. Culoarea şi aroma sa variază în funcţie de tipul de floare predominant.
Mierea polifloră este considerată de majoritatea specialiştilor ca fiiind o miere completă, utilizată în tratarea a numeroase boli şi afecţiuni. În compoziţia sa intră vitamine din complexul B şi C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) şi diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este uşor de asimilat datorită conţinutului său de glucoză, sucroză şi fructoză.
Mierea polifloră are o valoare energetică de 3000 de kcal la 1 kilogram. Chiar dacă este cristalizată proprietăţile ei vindecătoare nu se pierd. Specialiştii recomandă ca mierea să fie consumată cu moderaţie, doua-trei linguriţe amestecate cu lapte sau fructe, de doua-trei ori pe zi.
Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei, datorită conţinutului său bogat în fier. Mierea polifloră stimuleaza apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunataţeşte activitatea inimii şi a ficatului şi determină o creştere a procentului de hemoglobină din sange. Este şi un execelent remediu pentru oboseală fizică şi psihică. Cosumul regulat previne probleme de creştere și demineralizarea oaselor.
Mierea este un aliment cu gust dulce și parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat și culoare specifică, având un conținut mare de zaharuri și substanțe minerale, vitamine, enzime, acizi organici.
În raport cu substanțele colorate care se găsesc în nectar și care sunt pigmenți vegetali-caroten, clorofilă, xantofilă- culoarea mierii diferă de la incolor până la neagră. La mierea de nectar predomină culoarea galbenă. Mierea strânsă la începutul primăverii are o culoare de un galben viu, până la portocaliu. Cu timpul, mierea își pierde culoarea inițială, de obicei se închide la culoare, iar în timpul cristalizării se deschide.
Prin calitățile sale nutritive este considerată un aliment de mare valoare în hrana oamenilor de toate vârstele, având utilizări largi în dietetică și terapeutică.
Mierea este foarte des folosită în alimentație, în bucătărie sau ca medicament, fiind foarte apreciată de medicina populară. De asemenea are importante aplicații în alimentația artificială, în alimentația pre- și postoperatorie, în pediatrie și ginecologie.
Cristalizarea prezinta o garantie a calitatii, fiind un fenomen specific mierii naturale.
Cristalizarea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti.
ATENTIE!! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!